bayi fully bf lama tak berak, kemudian berak berdarah & berlendir

sesiapa ada pengalaman harap boleh kongsi. baby fully bf tak berak lebih 2 minggu. dh hantr ke klinik 4 kali tpi dktr kata takpa sebb dia fully bf. hari ni berak...2 kali bnyak sgt. kali 3-4 tak bnyk tpi ada darah. baby dah start nangis. then berak kali ke 5 & 6 hanya lendir jernih tpi ada darah. dh bawak ke hospital. admit. doktor nak pantau tapi tak dibagitau kenapa..ada sesiapa yang boleh share pengalaman.

2 Balas

Biasa berak jernih lendir darah (red current jelly) berkait dgn intussusception ( usus tersarung) sbb tu doctor nak pantau. Kdg2 ada keadaan dia recurrent, makna kejap dia tersarung, kejap dia normal, tu yg x berak lama pastu tetiba boleh berak. Itu yg sy rasa la berdasarkan pengalaman kenapa doctor tahan anak puan