bayi fully bf lama tak berak, kemudian berak berdarah & berlendir

sesiapa ada pengalaman harap boleh kongsi. baby fully bf tak berak lebih 2 minggu. dh hantr ke klinik 4 kali tpi dktr kata takpa sebb dia fully bf. hari ni berak...2 kali bnyak sgt. kali 3-4 tak bnyk tpi ada darah. baby dah start nangis. then berak kali ke 5 & 6 hanya lendir jernih tpi ada darah. dh bawak ke hospital. admit. doktor nak pantau tapi tak dibagitau kenapa..ada sesiapa yang boleh share pengalaman.

2 Balas

Biasa berak jernih lendir darah (red current jelly) berkait dgn intussusception ( usus tersarung) sbb tu doctor nak pantau. Kdg2 ada keadaan dia recurrent, makna kejap dia tersarung, kejap dia normal, tu yg x berak lama pastu tetiba boleh berak. Itu yg sy rasa la berdasarkan pengalaman kenapa doctor tahan anak puan

Tq very much for info.. Doktor tak cakap apa2 just suruh msuk ward sebab nak pantau. Hari ni pun dktr tak check lagi. Tgh tunggu dlm wad saja.