Mau nanya kenapa hamil 2 bulan perut masih rata dan kecil banget kaya gak hamil

28 Balas

hahaha mcm sye la ni,excited sgt bila mengandung,kenapa perut tak besar2 pdhl baru 3 bulan..sekali dh 8 bulan ha kau semput nak bawa perut🤣 sbb sye mmg perut buncit dari zaman anak dara(sejenis tak jaga body) so bila mengandung buncit tu tak jadi besar pun..biasa je..😂 starting 6 bulan baru nampak perut mcm orang mengandung 🤣

2y ago

saya pun dah 6 bulan..baru nampak tp selalu pakai baju longgar and badan chubby..80kg naiknyaaaa dari 75kg 😂😂😂

Saya dah 3 bulan. Tak tahu lah ni size perut ke size baby🤣 sebab perut memang muncit lepas kahwin. Masa anak dara slim bethol. Dah kahwin tersembui perut. Bila dah pregnant ni tak tahu perut aku ke baby ni🤣

Yg hamil 4bln pn masih ada yg rata apa lg yg hamil baru 2 bln. 2 bln ni baru 12w waktu 12w ni saiz baby dlm perut pn masih kecil baru bbrpa cm je dlm 5cm. Sabar, nt masuk 5/6 bln bgtu besar la nt perut tu..

2y ago

Ye 8w alahai otak ni dah salah. Haa kalau 8w laagi tak heran rata sbb janin baru sebesar saiz biji bijian 😅😂

sy dh 22w dh...perut xnpk pon...rmai tgur mcm xprgnt...tp scan berat bby semua ok...mgkin dlm to luas kot...lg pon bru 22w...bby pon duduk melintang lg bawah pusat

Kerana masih awal dan janin juga masih kecil jadi perut juga kecil. Nanti janin sudah besar, uri sudah besar, perut juga ikut besar

mana ada org mengandung terus perut besar. mesti terpengaruh dgn movie twilight ni 😂😂😂

Tak apa sis janji baby sihat takda apa apa. Saya dah 6 bulan baru nampak bump. So takpe je as long baby sis sihat.

Awak nak perut macam pregnant 9 bulan ke??? aneh laaaa 💆🏽‍♀️💆🏽‍♀️💆🏽‍♀️

biasa first pregnant memang lambat nak nampak perut.. yang seterusnya nanti 2 bulan dah nampak dah

normal tu , awal2 semua xnmpk lg . sy nk masuk 5 bulan bru nmpk . kdg tgk ats badan jgk