Brapa bacaan normal mgtt kat kk ya?sbb swasta 5.8 ,Lepas minum gula 7.2 DOKTER kata ok.Puasa 8pm-9am

14 Balas

awalnya puasa 8mlm. nurse tmpt sy suruh puasa start kul 10mlm.

2y ago

kan.. tpi ikut pd individu juga. mmng ada yg nak jaga bacaan cantik, dia akan puasa dari makan & minum manis² jam 8pm & ada juga yg buat jam 9pm.. kalau jam 10pm tu kira maksimum timing untuk puasa dh.. lepas dari waktu tu, minum jerla air masak kalau dahaga/lapar 😅. huhu