Brapa bacaan normal mgtt kat kk ya?sbb swasta 5.8 ,Lepas minum gula 7.2 DOKTER kata ok.Puasa 8pm-9am

14 Balas

hahaha,bukan tak ikut gdline nya setiap hospital@klinik tu,tapi ada langkah hati2 nya.Kalau tak nak bdrline kencing manis..BACAAN sebelum tak boleh lebih 5,lepas tak boleh lebih 6 🤭 baru puas hati.kalau lebih mngkin dh nak ada masuk kencing manis,tu yg kena jaga pemakanan dn pemantauan tiap hari😪No sugar la jwbnya,nasi 1hri sekali.Karbo ganti yg lebih sihat dn mngenyangkan.cayok mummy2💪🏻😘