Mommies jum share week berapa mommies start rasa morning sickness?

28 Balas

28/2/2022 sye sje buat pregnancy test...naik double line...mse tu x rse pape sgt,cuma badan ada rse lemau je..dan tak pergi klinik lg sbb mse test pg tu sblm sye g kerja.. 29hb sye start batuk2 dan demam..buat test covid plk,positif covid...kena demam covid,diarahkan kuarantin di rumah shj.. so tertangguh la nk buat buku pink tu... mse hari ke 4 kuarantin tu,sye muntah2 teruk daripada pagi sampai ke malam sampai makan ke minum semua keluar balik..badan terlalu lembik jd suami bawa ke hospital sbgi pesakit covid... sye bgtau sye mengandung terus kena admit wad..time tu la baru dpt kepastian sye dah 7minggu mengandung... bermula 7minggu tu la morning sickness sye dtg... sampaiiiiiiiii la 16minggu usia kandungan... nk minum air gula pun kena tunggu sbb masih muntah2... drpd 7minggu hingga 16minggu kena morning sickness teruk sampai 3kali admit wad...termasuk dgn yg covid tu,kira 4 kali lah... lepas 18minggu,sye pulih sepenuhnya,selera makan bertambah,dah x de loya muntah2.... sampailah 30minggu... tp,masuk 32minggu sampai hari ni dah 35minggu,loya muntah datang kembali... bersama simptom2 lain seperti kerap buang air kecil,tak tido malam sbb baby aktif sgt2 time mlm,sakit pinggang,krem kaki,kepanasan dan lain2 lagi la...😂 tapi loya muntah yg skrg ni x seteruk masa awal2 hri tu.. bole lagi makan minum dgn selera cuma bila makanan tu tak kena tekak/x sedap,jd cpt lapar dan mula la loya pening tu dtg.... huhuhu sekian kisah sye🤭