hi mommies , ini dikira spotting ke ?

sepatutnya harini saya period dan masih tak keluar darah. tapi ari ari cramp sampai ke celah peha. sedikit senak kawasan pusat .. ini kenapa ya , selalu tiada masalah

hi mommies , ini dikira spotting ke ?
15 Balas

the only answer is buat upt. sbb pengalaman sy gugur rasa sakit senggugut mcm senggugut period. rasa sakit sama. cuma sy mmg gugur sbb prgnnt , dah buat upt. tak boleh conclude cakap sakit senak tu kira prgnnt. sbb period pun ada rasa sakitnya lebih kurang sama dgn gugur

Ni mcm bukan spotting, spotting x terang mcm ni dan xde ketulan kecil mcm dlm gmbr. ni mcm darah normal nak period. Tngk dlu mcm mna esok klu masih ada darah dan flow makin bnyk means awk period

klu pregnant, mungkin boleh dipanggil spotting. tp kalau belum pregnant, ni tanda awal nak period. lgpun klu spotting warna takkan terang gini. spotting brownish atau pinkish gitu.

saya period 1/7 tpi sebelom period 29/6 ada kluar spotting tpi bkn mcm ni. spotting saya brown n sngt sikit mcm jari kena jarum sikit sngt tkrasa basah pon.

Spotting selalunya mcm dot setitik mcm tu je..warna mcm darah gelap atau coklat gelap

Ni bukan spotting ni, ni clot+ bleed ni. Spotting dia samar2 je pinkish or brownish.

saya spotting mmg kecik gile lepastu merah pun tk terang, dia darah mcm dot camtu je

Kalau awak pregnant ya, baru boleh panggil spotting. Kalau tak, ini period.

Spotting biasanya dot2 sikit je. Maybe period. Cuba monitor dulu ya

Spotting die cam setitik 3titik darah tak ada darah gumpal