Kecewa dengan pihak kk

sepanjang preg selama 24 weeks..tak pernah dengar heartbeat baby..dekat kk xpnah buat utk dengar heartbeat...sampailah..dah pecah ketuban masa 24 weeks 1 day,dekat hosp..doc bgtau baby dah lemah..itulah kali pertama dan kali terakhir saya dengar heartbeat baby...kecewa sangat sebab terlalu fokus pada kk je..sampai doc kat hosp gov kata,lain kali kena buat check up gak dekat klinik swasta untuk tahu perkembangan baby..dah 2 bulan lebih anak saya pergi tinggalkan saya..

45 Balas

Salam takziah. Saya masuk 15 weeks, KK still kata x dpt dgr heartbeat baby. Tapi memang jadi rutin saya setiap kali pregnant, saya akan ke klinik swasta utk scan. Guna doppler, memang tak dpt dgr heartbeat baby jika masih kecil tapi by ultrasound kita boleh kesan heartbeat baby ada atau tak. Kita akan nampak pergerakan fetal heart berdenyut2 but still no sound dapat dikesan jika masih kecil. Saya doakan semoga sis dikurniakan cahaya mata yang baru dalam masa terdekat dan lepas ni, buat juga scan berkala di klinik swasta ya. Tak bahaya pun ultrasound. Rehat ya sis, sihatkan badan dulu. Pantang elok2.

2y ago

beli fetal doppler kt shoppee pun boleh dalam RM50 harganya..kalau x sedap hati scan dengar heartbeat bby