Kecewa dengan pihak kk

sepanjang preg selama 24 weeks..tak pernah dengar heartbeat baby..dekat kk xpnah buat utk dengar heartbeat...sampailah..dah pecah ketuban masa 24 weeks 1 day,dekat hosp..doc bgtau baby dah lemah..itulah kali pertama dan kali terakhir saya dengar heartbeat baby...kecewa sangat sebab terlalu fokus pada kk je..sampai doc kat hosp gov kata,lain kali kena buat check up gak dekat klinik swasta untuk tahu perkembangan baby..dah 2 bulan lebih anak saya pergi tinggalkan saya..

45 Balas

Sy jenis tk percaya kk. Sy tiap 2 minggu sekli pegi check up kt kk. Sy akn double confirm kt swsta. jgn berkira duit Sy tk tunggu scan kk. sampai la sebelum bersalin Sy gi scan kt swsta untk cek heartbeat. tapi tk perna dgr kk tk check heartbeat. takziah sis.

sama lah saya KK kempas , sepanjang check skrg ni 26 week tak pernah nk dengar heartbeat . sebab dlu dekat peneng setiap bulan checkup msty akan dengar heartbeat baby , ini pindah jb kk kempas lgsg tak bg dengar yang thu check berat dgn hb jee 😔

2y ago

sy preggy 23w skrg.rasa nya scan perkembangan baby di kk kerap jgk.sy bukak buku 14w.ade scan.doc bg dgr heartbeat.masa nie nurse xcheck doppler lg sb baby still kecik .susah nk cr kedudukan jantung baby.then next appointment 18w.br nurse start guna doppler.dpt dgr heartbeat.then doc scan.pn bg dgr heartbeat.mggu ke 20w ade appointment booking hospital.ade scan.doc bg jgk dgr heartbeat.nextweek sy ade appointment dgn KK utk scan 24w plak.kita kne rajin bertny kt nurse bila checkup.jgn diam smbil ikut dan tgk kje je dia pd kita..kita ade hak utk bersuara semasa check

InsyaAllah saya cuba kuat..dduk kat hosp berhari2..rasa tak tahan dah sebab dengar baby2 orang lain menangis...rasa lain sangat2..sampai saya merayu dekat doc pakar utk nak balik ke rumah,x snggup stay kat hosp lama2..saya tak boleh..malam2 nangis..

Salam takziah sis. Ikut klinik jugak rasanya. Sbb kk yg sy pergi mmg nurse cek heartbeat, scan dgn doc dua bulan sekali. Tapi kawan pergi kk lain takde pulak layanan mcm tu. Terpaksa ke swasta. Bersabarlah ye. Semoga sis ada rezeki lain nanti.

Sedihnya saya dengar sis. Semoga sis tabah dan ada rezeki lagi. Kadang2 memang kena scan kat swasta. KK tempat saya, nurse kata tak payah dengar heartbeat sebab doktor akan scan. Sampai doktor pulak, dia mintak scan swasta dan tak scan dah.

Allahu salam takziah sis,saya tengah pregnant skrg 26 week,start dari 12 week sampai skrg kk xpernh miss check degup jantung baby,saya di daerah dalam Johor.pelik kenapa kk sis x cek sedangkan tu salah satu rutin wajib setiap kali cek ibu hamil

2y ago

ye memang takde...doc kat hosp pon pelik..sampai doc tanya..nurse/doc kat kk xde bgtau awak ke yg uri awak dh kebawah?? saya ckplah xde...mmg xde buat scan apa2

Condolence dear, boleh tau kk mana? Alhamdulillah sepanjang checkup kat kk19 shah alam nurse semua baik and mesra, service pun bagus. padahal dulu sy anti kk n gov hosp sbb few times dpt staff yg kurang ajar. byk kn bersabar ea sis

Allahuuu..takziah sis..biasanya setiap kali checkup kk akn bg dgr heartbeat..dia akn bgthu normal ke x heartbeat ikut bacaan yg dia tunjuk.. semoga sis tabah ye..dan dikurniakn rezeki utk pregnant lg nti.. speedy recovery sis..

takziah puan..😭 mungkin ibu2 yang mengandung sekarang patut ada alat dengar jantung sendiri kat rumah..kat shoppe byk jual.. skurg nya ibu blh pantau sndiri dari rumah kalau ada kk y xbg dgr heartbeat baby.

risau pulak sy....sy ad scan dgn kk msa..doc kta msa tu sy dh 7week...doc cuma bg taw dh ad jantung...saiz kecik lg....xdk pulak dia bg dengar heartbeat....esok scan lg skli...harap ada la doc bg dengar jugak...

2y ago

7weeks dah ada jantung tp tak boleh dgr lagi sbb trlampau kecil. nnt dah masuk belas2 weeks baru boleh dgr jantung baby guna alat diorang.