Kecewa dengan pihak kk

sepanjang preg selama 24 weeks..tak pernah dengar heartbeat baby..dekat kk xpnah buat utk dengar heartbeat...sampailah..dah pecah ketuban masa 24 weeks 1 day,dekat hosp..doc bgtau baby dah lemah..itulah kali pertama dan kali terakhir saya dengar heartbeat baby...kecewa sangat sebab terlalu fokus pada kk je..sampai doc kat hosp gov kata,lain kali kena buat check up gak dekat klinik swasta untuk tahu perkembangan baby..dah 2 bulan lebih anak saya pergi tinggalkan saya..

45 Balas

knp kk mcm tu. sbb tu sye xmnt buat dkt kk. sye buat dekt swstr je. biar lah mhl mcm mne pon. jnji ank selmt. ermm sbb sye pnh trkne skli dkt kk. sbb tu xnk buat kt kk. biar la ap nk ckp. jnji bby slmt

sedihnya dgr 😭.. tiap kali pergi klinik mesti kita nk tahu perkembangn bb dlm kandungankn.. lps ni alert n tyalah yg patut kat klinik gov apa2 pun.. semoga ada penganti dlm rahim puan. aamiin..

klau kt tempat sy kk amatlah detail klau cekup..lg x jumpe heartbeat bb lg tu la cri.lps cari misi ciap tye dengar x bnyi n skali dgn bgtau kelajuan heartbeat bb.salam takziah ye puan

Seriouslah takde cek heartbeat baby ?? Kk tempat sy ada cek heartbeat baby sebab itu antara benda penting yang misi cek setiap kali appt.. Terkilanya bila jadi macam ni.. Takziah ye awk

2y ago

ye memang takde...siyes terkilan sedih smua ada..Tapi nak wat cmne..benda dah jadik..entahlah..masih xbleh trme ank dh xde...ag2 penghuni rahim yang pertma nih

Takziah awakkk .. saya pon dah masuk 6 bulan pregnant tk prnh dngr heartbeat kalau checkup kt kk , dah 2 kali scan , ape dia scan pon tk nampak ... last2 saya buat kt swasta je ..

2y ago

Btw insyaallah allah akan gantikan yang lebih baik ? Semoga awak kuat ye

salam takziah sis, semoga allah gantikan sesuatu yg lg baik ..kenalan sy pun lost their baby 4 tahun lps . this year allah gantikan sepasang baby twin .. stay strong sis..

2y ago

terima kasih sis..Saya pon berharap ada rezeki lain lepas nih...memang terkilan..sebab memang ternanti2 nak dengar heartbeat ank..rupanya tak xde..

salam takziah,kk mne la tu😢 17-18w kt tmpt sy dorg mesti dah bagi dngar jtung baby.klau scan sy suka g swasta sbb kk klau x ada problem mmng jarang mereka scan baby..

2y ago

kk wakaf che yeh...langsung xde alert apa2..setiap kali datang check up..hanya tekan2 perut gitu jelah

dekat tmpat sya diorng akan cek degupan jantung baby pkai doopler tu . spatutnya mmang kena pon . klau kita nk puas hati beli je doopler tu kat shopee .

Allah. salam takziah sis. kk mana tu sis? takpe. mmg syurga tempt dia. inshaAllah ada rezeki lain nnti. sis sabar ya.

2y ago

InsyaAllah..terima kasih bagi kata2 semangat..lepas nih kalau ada rezeki lagi..nak kena g check up gak dekat klinik swasta..

Tbh kk memang buat kerja ala kadar je. Better kalau mengandung sesekali cek swasta utk tahu perkembangan baby.