makan panadol aktifast

Sepa msa mengandung perna trmakan aktifast..sya prna temkn pndol tu..sy melahirkn bayi dngn keadaan normal dri segi fizikal tpi tkut pla ubt tu infeksi kpda otak bayi tlong sya siss sy risauu sbb mertua sy ckp otk anak sy x brpa normal nnti..hish bleg pla dy brfkiran negatif yaa..sy pn trikut ngtf

8 Balas

Saya dulu sebelum dpt tahu pregnant saya makan je panadol sbb tak tahu kan. Risau jgk baby dlm perut ni tpi kita fikir positf je ok. Doa semoga Allah jaga anak dlm kandungan ni sebaik mungkin

saya sebelum tahu pregnant, ada makan ubat tahan muntah untuk travel, dekat 3 hari amal makan panadol. sepanjang scan baby sihat aje. doa baik-baik je sis.

Insha allah takde pape sis, actually panadol n paracetamol bnda yg sama, panadol tu brand, bahan dlm panadol tu paracetamol juga.. Insha allah.

Saya pon pernah makan panadol actif fast. Pernah tanya doc, doc kata takde masalah asalkan jangan melebihi 6biji sehari. Jangan amalkan makan panadol.

5y ago

Rsa kurang risau dah

Saya mkn paracetamol .. Masa tu tk Tau lg tgh preggy ..

Positif sis.. Doa mtk dijauh kn dri bnde xelok..

Kalau sekali je rasanya xde apa apa 😁

positive + doa baik baik je laa