Alahan kepada nasi

Hi semua,sya hamil bru 5minggu.. Ade x kt sni yg pengalaman ketika hamil alahan kepada nasi,bila mkn nasi je tekak jdi loya dan trus jdi hilang selera..ade x cadangan makanan ape yg sesuai utk gantikan nasi tu..perot asyik lapar tpi x blh mkn nasi..klau ade blh kongsi disini,trma kaseh..?

24 Balas

Sama macam saya masa first dulu. Tgk nasi pun tak boleh. Bau nasi masak. Masa tu boleh makan roti, mee bihun mcm tu la. Tp tak banyak pun buat alas perut. Alhamdulillah masuk 4 bulan dah okay ☺️