Bersin kuat boleh gugur ke

Hi semua..saya selesema selama 4 hari.. Tapi harini bersin kuat2 sampai sakit bahagian bawah perut kanan...lepastu bila nak jalan rasa sakit...setakat ni takde bleeding..tp sakit..bahaya tak bersin kuat2 early pregnancy..boleh gugur ke?takot la?

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sy dah nak masuk 3 minggu batuk. Sy faham rasa sakit tu, kadang bila terbatuk kuat tu, sakit sgt kat ari2 kann. Doc kata normal rasa sakit bila terbatuk tu. Dah habiskan ubat dan antibiotoc yg doc bagi, tp masih x okey lagi. Kemudian, sy banyakkan minum air masak dan amalkan makan madu, pagi dan malam. Alhamdulillah, batuk sy makin ok. Maybe puan boleh cuba juga. Smga cepat sembuh yaaa. 😊😊

Baca lagi
3y ago

Tu la..sakit sgt bila bersin batuk kan...saya doakan awak cepat sihat ya...semoga Allah jaga kandungan kita semuaterima kasih byk2 share..lega baca💖

xbhyakn janin pon sis..bersin nie biasa lah klu xpreggy pon akan kte rse kat bwah perut tu sb ade tekanan otot kt perut tu..Klu ade janin tu lg menekn perut tu bt kte rse sakit bia bersin..Tpi xbahykan Kndungn..tpi seeloknya sis rawat bersin sb slsma lma2 pon xelok..Refer doc lpas kte dmam @ slsma @ btuk lbh dri 5hri..Sb kecian kt bby..

Baca lagi
3y ago

Okay saya cuba. Terima kasih byk2 ye ❤💖💖💖

In shaa Allah tak sis, takpa banyakkan minum air suam ya, supaya kurang bersin, tapi sy faham bila bersin kuat terasa rasa kat dada dgn perut

3y ago

Okay sis gws

tak tahu nak cakap sis, tapi kalau tak de bleeding oklah kot. apa pun jumpa doctor ccpt

3y ago

Okay awak thank you ya❤

sya pn prnh bgtu sis..tpi norml jga tdk jga menyebab kn kegugran..

3y ago

Terima kasih ya..harini sakit semakin kurang...harap2 kita semua sihat2 ye💖