Sakit ketika bersin

Hi mommies, sy baru masuk 15w, lately ni kalau bersin waktu baring mengiring memang sakit betul bahagian perut. Ngilu. Lagi kuat bersin tu, lagi sakit lah perut. Risau kadang2 nak bersin. Harini terpaksa baring sebelah kiri sebab sebelah kanan masih rasa ngilu lepas bersin. Lain pengalaman #secondbaby ni.

1 Balas

Mengiring kiri ke kanan tu? Elok mengiring ke kiri sesuai kehamilan, bagi aliran darah lancar. Boleh search postur sesuai kehamilan. Cara saya bersin, saya silang kaki kepit, bersin.. 😅 kalau kat luar pakai seluar kelakar lah.. mujur saya jenis pakai skirt semasa hamil. hihi. Kerapkan buat senaman kegel ok. Actually cara saya bersin macam tu tak nak bg terkucil. tak pasti untuk perut ke tak. Cuba awak tampung perut dgn tangan, bantal, atau kain semasa bersin. mana2 sempat lah..

2y ago

🌻👍