Kandungan 8weeks tapi size kantung 5weeks

Hi semua, Kalau ikut hari period saya punya kandungan dah masuk 8 minggu tapi bila scan kantung saya size 5 minggu. Ada tak sesiapa yang pernah jadi macam ni? Normal ke?

4 Balas

normal je puan. sbb Dr kira dari said kantung.. saya dulu ikut Kiran LMP 13 week tpi scan 10week begitu juga dngn edd kalau ikutkan LMP mungkin 6/8 tpi scan 3/8 ( awal dri kiraan) pastu second scan 12/8.. last2 31/7 masa tu 39 week 5 day bersalin.. keliru juga tpi stay positive dn akhirnya slmt melahirkan baby pun dh 11 bulan.. semoga dipermudakan spnjng kehamilan puan☺️

normal sis. mmg kira ikut last period, tpi kita tk thu bila ovulation day jadi. sy pn mcm tu sis tk sama dgn last day period. so far everything is just fine dh 17 weeks.

Normal..saya pun macamni jugak..alhamdulillah sekarang dah 8bulan..

doc scan ikut size bby tu sis

3y ago

Okay tq, saya masuk sekarang