Alahan muntah teruk

Ada ke yang 18 week nie masih teruk muntah makan jeh muntah sampai berat seminggu lebih boleh turun ke 5kg doc bagi ubat muntah pon tak jalan ada petua apa2 untuk hilang kan loya muntah tu . Kadang sampai keluar muntah pahit hijau tu sbb takda benda nak keluar dah .. 🥲#firstbaby #bantusharing

3 Balas

Huhu 1st trimstr..trun berat cm saudari..xbermya..admit ward msuk air drip n dpt ubat nexium(acid reducer) dan veloxine(muntah)..skrg setiap hari muntah pagi je..itu pun muntah air asam dan cecair kuning...lpstu cuci dan berus mulut..lpstu mkn roti/oat..setiap 2 ke 3 jam sya akn mkn...mengunyah supaya perut xkosong...kudap2 dan air kosong...better sis ke doktor..sbb kena msuk drip kalau berterusan muntah..sbb dehidrasi juga xelok utk bayi...

sama la kita, sis. me 19 weeks & still alahan. solution saya cuma sabar, sabar dan sabar. sebab saya dah try macam2. ubat muntah doktor bagi dah tak jalan. setiap pagi kat office mesti saya melepek lama2 dalam toilet, duk tepi jamban. (nasib baik jamban office bersih). maaf sis saya memang takda penyelesaian. saya doakan sis kuat & tabah menjalani pengalaman ini. sama samalah kita cekal 😭 #TeamAnakFirst

2y ago

Kan semoga urusan kita semua dipermudah kan ❤️

sis mkn ubat muntah 1jam sebelum mkn ke?