Kerja Rumah Paling Kurang Gemar

Hi semua! Dalam banyak-banyak kerja rumah, mana satu yang paling anda kurang gemar? Hmm, kalau admin bersih habuk ? Anda yang mana? Jom kongsi di ruangan komen!

Kerja Rumah Paling Kurang Gemar
537 Balas

Bersih habuk..sbb ada asthma...kalau kena habuk stat bersin2 nti stat kena sesak nafas dan asthma.... biasa bab yg ni husben akn buat..dia akn vacuum...dia akn mop kan lantai umh smua..mcm basuh baju..kekdg klu ank xde nk melekap..sy yg akn buat..klu xsempat bru husben yg akn bsuh baju... Mcm melipat..memasak... Sy akn lakukan... Kekdg ada juge husben yg msk... Ikut mood dia n apa menu dia nk msk ... Kekdg selang seli msk..depend pd husben..hehe..kita folo je.. mengikut arahan..hehe😂😂😆✌

Bersih habuk paling aku tak suka sbb tak kisah mcm mana aku cover hidung or muka comfirm lepas tu aku sakit...selsema teruk dan bengkak segala muka dan hidung sampai luka. Sbb tu rumah mmg suami akan sentiasa bersihkan sbb aku alah sgt2 dgn habuk...

Basuh pinggan mangkuk...sebab kena duduk kat tempat duduk kayu yg di buat utk cuci secara duduk terkangkang sebab di rmh mertua xde sinki...jadi pinggang dan perut pun terasa sakit laa duduk lame2 😭

basuh pinggan mangkuk.. sbb sy tak suka masak.. leceh nak kena basuh pekakas.. tiap kali masak kena mandi sbb dah lencun.. rimas.. better buat keje lelaki dr memasak.. hehe sekian working mom

Allah. Jujo lah ckp, kalau boleh semua malas 🤣 tapi apa nak jadi kalau malas kan kuikui 🐒 tapi paling taksuka basuh pinggan. Tgn jenis cepat kembang kena air 😖

Kurang gemar tu xde...semua suka buat...cuma masa tu...nk cari masa tu susah...ank ramai kecik2..mop vacum tu semua suami buat...saya sidai kain,angkat kain,lipat kain

Kerja yang ade kena tunduk2 cukup fed up time preggy ni 🤣🤣 bile mop, sapu lantai tu rase macam nak dduk sambil buat kerja nye tu ha.. Hahahaha

Macam ramai je tak suka lipat baju... sy pun sama...😂🤣 Tapi kena buat jugak. Tak suka sbb kena habiskan banyak masa dengan duduk je... huhu...

Vacuum & mop lantai. Yg lain xpe rajin lagi. Dua tu masyaAllah bercinta nk buat nasib baik husband suka kemas rumah 😂 😂

Semua yang melibatkan saya untuk tunduk dan bawa brg yang berat.. terpaksa panggil weekly maid utk buat kerja rumah mcmtu