Cerai susu

Hi semua, Ank sy bf smpai umur 3y1m dan bhenti mnyusu secara mndadak lebih kurang 2 week lps. Selepas bcerai susu, saya memang x ade pam utk keluarkn susu. 2 hari lpas sy cuba picit utk tgok sama ada susu sudah kering atau x. Susu masih ada tp susu tu tsangat lah pekat dan melekit.. Adakah itu normal? Perlu ke sy pam utk keluarkn susu tu? Maaf sy x ada pngalaman sblm ni sbb ni ank first.. Mohon share apa yg sepatutnye ibu2 buat lps ank cerai susu.. Tq

2 Balas

situasi sama mcm sy wktu anak first, 3tahun bru nak berhentikan susu.. sy syg juga nak brhenti sbb susu byk, tpi sbb dh besar dan segan sy brhentikn juga.. sy cdgkan puan jgn pam, takut kang lambat proses kering susu.. jgn risau, lama2 susu akan kering sndiri bila xde hisapan dri anak.. chill hehe

maaf puan sy pn tiada pnglmn ttg ini. tp xpe sy try up status puan ni ea..hrp ada mommy lain blh mmbntu tuk share pnglmn mereka dgn puan..mg dpmudahkan segalanya. aamiin