First try breast pump

Assalamualaikum sy baru try pam susu.. sblom ni sy direct breastfeeding.. sy beli pam electric.. tp bila pam susu kluar sikit...bila picit a kluar memancut.. mohon panduan ibu2.. sy ank first.. dan xthu nk tnya sapa..

2 Balas

saya pun first mom, maaf kalau silap.. kalau pam sekurang2nya 30minit, jgn pam lps menyusu, sebelum pam dan semasa pam minum air suam. saya dpt 6oz , kiri dan kanan.. picit dgn suction pam lain, picit mmg akan memancut.. suction pam mcm baby minum, so dia keluar sikit2..

1y ago

bnyknya 6oz.. eh 6oz 30 menit ya? tdi sy pam 20 menit kiri 10 kanan 10 dpt 2oz kira ok lah ye? maaf tnye bby awk brapa bln ya sis?

Saiz corong sesuai?

1y ago

sesuai sbb first time try pump 2minit da dpt 1oz.. mybe tghhari tdi xkena dgn masa kot.. sbb pkul 11 tdi sy pam 20 minit kiri 10 kanan 10 dpt 2oz..