malu

Hi semua...ada x sesapa kat sini bersalin banyak pk if ak bersalin nanti kalau doktor lelaki y sambut macam mana? Sy asyik pk je .malu sbnrye..even kalau checkup jumpa doktor lelaki pon saya segan nk angkat baju...inikan pula nk terkangkang depan dorang....mmg ikotkan saya nak bersalin diswasta tp disebabkan sy adaa masalah so sy terpaksa pilih hospital kerajaan...segan sangat rasanye...ada x yang mcm saya?

69 Balas

Setiap kali preggy pikir sis...doa ja moga2 doc ppuan yg sambut.huhu..no1-3bersalin kt gov. Yg no2 ja xda doc laki yg incharge, yg lain terpksa tebal muka .no4 ni plan nk bersalin swasta sbb nk sgt doc ppuan ja handle

5y ago

Allah yeke...aduh macam mana ye...saya rasa makin dekat ni makin tkut pulak..sy risau even sakit pon saya duk tgk mata dorang..😅😅😅...selalu lau dorang cek perut sy duk tgk je mata dorang nasib dorang tgk kita lau tgk perut ke bawah adoiii berpeluh agkye...hahaha

Dr. Lelaki x kuat mmbebel.. Lbh memahami sebenarnya hehe.. Tp ya.. Waktu sakit xda rasa malu da. Yg pntg baby selamat melahirkan.. N jgn risau.. DR. lelaki mereka xda fkr lain2 melainkan niat selamatkan nyawa.. 😘

5y ago

Yup...yang ni sy banyak dgr...even ada jugak akk ofis bersalin dekat swasta sggup pilih dr lelaki dari dr perempuan...cara layanan pon lain..

saya juga mcm tu lah dulu makin nk dkt due date makin nervouse .. rase malu yg sgt2 .. tp bile dh warded kne induce sakit punya psal mcm2 doktor seluk hilang terus perasaan tu pk nk cpt beranak je ...

Malu mmg malu tp doktor lelaki lembut sentuhan dia dr doktor wanita takut darah kuar byk.. tp depend jg yg tkg jahit saya doktor pompuan kje dia mmg awsome syukur diberi rezeki dpt doktor yg ok..

Saya pun sama 😥 Tiap kali lepas solat doa nak perempuan je yang sambut time bersalin nanti. Harap doa dimakbulkan Tapi ada pernah terbaca, kita boleh request nak doc perempuan walau hospital gov

5y ago

Tapi kalau ada doktor perempuan free insyaAllah dapat...tapi kalau xde..huhu

Doktor semua sama saja. Tapi doktor lelaki lebih baik sbb kalau jadi apa2 doktor lelaki kuat boleh lipat, belit,kepak, pulas mana mana patut. Tenaga doktor perempuan tak setara lelaki.

5y ago

sy sokong..bkn sy sokong sbb sy xtau malu tp dri pngalaman sy brpa kli masuk wad.. ada skli dktr llki yg celuk dlm tp sma skli xrsa sakit berbanding 3 kli doktor prmpuan yg celuk sy.. bkn sy kata dktr pmpuan tk pndai tp xtau la sbb itu pngalaman yg sy rsa..

belum sakit nak beranak memang malu , tp nanti dah sakit nk bernak hilang sgla malu segan ... Msa tu cma fkir nk lahirkan anak je .. Sakit mngatasi sgla perasaan 😅

Mmg malu sis , tp Masa dh sakit nk bsalin tu dh tk pikir dh ttg semua tu .. yg Ada dlm hati Kita nk baby cpt kluar ,uri cpt kluar ..Dan peluk baby ..tu je 🥰

Awk blh ambil fpp kan....ke mcm slh sy tulis tu😂😂😂 tp yg bsalin kat hospt gov tp blh pilih doc ape sume tu...n bayaran dia murah sket dr swasta xsilap

Antara doktor lelaki dgn perempuan. Doktor lelaki lembut sikit. Tak tau pula knpa doktor prempuan kasar. 3 kli dpt doktor prempuan. Sakit ehh durg urus😂.