HB Low - Any tips

Hi mommies, any tips tak untuk naikkan HB Low? Saya dah try semua iron tablets, x jalan. Jambu pun tak jalan. Ada tips lain tak? #pleasehelp #advicepls #bantusharing #ingintahu

5 Balas

cuba sis amalkan buah delimaa insyaa allah hb akan naik .. Klau tak pon , sis beli mnuman d'auraa dia bgus utk naikkan hb dn jugaa cntikkan kulit bby nnti

Bayam merah, kacang kuda rebus, kerang, hati ayam, buah naga, kangkung, pucuk paku, kacang buncis, buah mangga, ikan cencaru

mkn iron tablet dgn jus oren ke atau ape2 air yg msam.sy letak lemon utk cepatkn serapan ubt... doktor sarankn mcm tu

Cara makan sis mcm mana? Sy dlu pun makan xmenjadi..rupanya cara makan salah..

ᴍᴋɴ ᴋᴇʀᴀɴɢ ʀᴇʙᴜs ᴅᴀɴ ʜᴀᴛɪ ᴀʏᴀᴍ