cannot eat, at 1st trimester pregnancy

Hi semua, sy pregnant br 7 weeks tp masalah tak boleh mkn, nasi terutamanya, try makan benda lain macam bihun goreng, laksam, tapi end up muntah jugak.so saya jadi sangat tak larat..any tips on pemakanan ?

1 Balas

sama la dulu xboleh makan pape..muntah teruk..tapi sabar ye sis..memang xde ubat..mkn je..biar muntah..bdn serap dh mknn tu..kalau sy..pg2 tu dh paksa muntah dulu sblm mkn..dh lega baru mkn..inshaaAllah..cuba la

6y ago

kan, sy stress sbb x larat nk p keje, pkir next month da nk puasa, cane lah😅..