?

Nk tnya ada x yg mcm saya dah 3 bulan tapi still muntahh lagi?saya mkn nasi muntah,try makan bihun goreng or yg brkuah pon sama jgk.Normal ke mcm tu?

26 Balas

normal sis .. sy mse prgnnt kn ank kedua , sy kne muntah2 smpai 4 bulan sis .. muka smpai cengkung mse tu .. makan atau minom ape , memang muntah balik . sy cme boleh minom air masak sje .. last2 suami sy blikn asam2 , sy mkn trus elok muntah2 tu sis .. cbe lhh mkn bnde2 msm ..

Sy da seram ni...masuk 13w da slow muntah2,xlama tu terus stop xde da lagi..selera makan je masih xbape elok..ni tiba2 nak masuk 15w ni,ttbe muntah bangun pagi🤦🏼‍♀️ janganlah dtg balikk..

Sis...saya dulu pon mcm tuu... Sya guna petua ayah saya...makan dlm kuantiti yg sikit...conthnya nasi segenggam je..tpi makan selalu..atau mkn makanan yg boleh ngam dgn perut..asalkan ada mkanan

Normal sis.. morning sickness tu..saya pun mcm tu.. air masak pun takleh nk minum,asyik nak muntah je.. loss 8kg.. masa 4 bulan baru stabil sikit.. rasa lama sgt kat 1st trimester tu..

Saya sedang alami.. Makan roti muntah, makan buah muntah.. Minum air manis pun muntah.. Sampai sakit perut sebab muntah je.. Kepala dia punya sakit, jangan cakap la..

Ye, normal.. Mgkn 3 bulan ke atas, dh OK sikit.. Cuba mkn benda lain asalkn myenyangkn cth roti ke biskut dgn air milo.. Mkn sikit2 dulu, pastu ubah lg ikut selera

Normal sis . Sya 5bulan baru ade slera makan . Morning sickness sya terus sgt klau boleh buah , air anything yg sya telan mesti kluar balik .

sy sampai 4 bulan.. masok 5 bulan, ade certain yg x ok.. kadang kngkung, arini mkn ok, esok mkn da muntah plak kngkung nye..

sy..still muntah n loya lg.. xboleh bau masakan dlm rumah.. nk mkn pun tgk mknn ap yg boleh telan..😅

Normal sis. Sy smpai 8bulan pon masih lagi muntah² tapi tak terok sangat macam awal² dulu 😊