Tanda2 keguguran

Hi semua! Sy nk tanya kpd mereka yg pernah keguguran, brp byk kuantiti darah bila berlaku keguguran? Dia akn sama mcm darah period ke? Bau dia pn sama mcm darah period? Berapa hari pendarahan ye? Thanks kpd yg sudi jawab.

2 Balas

kalau mcm sye dulu.. pertama sekali sakit pinggang yg luar biasa.. kedua perut rasa mcm memulas.. yg ketiga baru keluar darah mcm haid.. yg keempat dia keluar darah yg turun mcm air.. sye keluarkan semua di rumah..

4y ago

yg turun mcm air tu sekali jee... lpas tu keluar mcm haid yg dah nk habis dalam 2 hari darah dah takde.. jadi kene mula berpantang..... yg tu memang dah gugur laa klau keluar darah mcm air tu... awk dah pergi ke klinik check? mne tahu bukan gugur.. kandungan awak dah berapa week? sbb sesetengah wanita yg hamil ada mengalami darah pada waktu awal kehamilan.. cuba awk pergi scan dulu..

Sye dalam 4-5 hari darah keluar penuh juga satu pad. Tpi takde bau sis. Dia mcm ketul2 kecik je. Tpi mse tu pun bru 5w mcm tu.

4y ago

Ok sis. Sye bleeding sbb masa tu sye kene demam ifluenza A suhu tinggi sngat. X kebah2 smpai seminggu tu yg bleeding. Sbb ikutkan bila pregnant kita tak leh demam kan.