Baby

Hi semua, sy nak tanya bagi yg sudah ada pengalaman. Sekarang sy pregnant 7months, td masa Dr scan baby, dia cakap baby 1.30 kg. Is it normal?

6 Balas

Saya takde pengalaman, first pregnancy jugak tapi setiap Kali scan, saya memang Tanya doctor keadaan baby Dan bila Doc bagitau berat Dan besar baby, saya akan Tanya ok tak.. kalau doc cakap ok, ok la Tu.. sis kena ringankan mulut Tanya doctor sbb ada stgh doctor ni, kalau tak d tanya takkan cakap apa2.

4y ago

Tulah.. Saya time preggy.. Slalu kereap tanya.. Ok ke tak... Sbb takde pengalaman.. Ni sekarang dah bersalin czer.. Baby girl.. Sbb baby melintang.. Kepala kat belah kiri.. Alhamdulillah time preggy takde prob.. Semuanya ok.. Alhamdulillah.. Hope baby n awak dipermudahkan semuanya 😊

Normal kalau berat byk tu.. Ms sy lahirkan anak 37 atau 38 minggu camtu berat dia dh 2.78..kalau lg ringan tu kira OK la tu time teran x teruk sgt..

Normal sis.. Sy pun scan 32w baby 1.5kg klu sis risau baby kecik bykkn minum susu.. Mik sehari 500ml ni nurse yg bg tau sy

Normal.. sy pon bru lps scan 28w berat 1.3kg.doc ckp normal & sesuai dgn usia kandungan..

Kalau normal,doktor xkn ckp apa2

normal..