Keputihan Yang tak best

Hi semua. sy dh nak msuk 11w. keputihan tiap hari mcm makin banyak. wrna putih tu dan ada sikit bau. suami pun da tegur🥲dlu sblm preggy xde keputihan lgsung. Boleh ke pkai pncuci wanita? atau sy ptut ke klinik je ye? terima kasih semuaa❤️

16 Balas

gatal dan berbau tu biasanya infection sis.. dan pencuci wanita tak boleh sembuhkan infection tu.. rajin2kan tukar panty/pantyliner, jangan biarkan dia basah. jumpa dr la sis, dia bgi ubat yg spatutnya.

kurangkan mkn manis..kdg mkn manis ni slh satu sbb ada keputihan..prgnnt or not kita sbgai wanita mmg akan ada keputihan..kalau keputihan terok smpai gatal n bau btter jumpa dktr..

2y ago

btol tu..sy even mkn 3ketul chocolate yg kecik je mmg akn klua keputihan..klau xmkn manis xde pulak..jdi klau rsa btol2 xthn je bru mkn mnis..nak tak nak kne control gak mkn mnis

sy masa checkup, test air kencing ada kesan positif dan doctor tanya keputihan banyak ke. sy cakap banyak. doctor terus bagi ubat masuk dekat Faraj.

mengndung atau tak sebenarnya mmg tak boleh pakai pencuci wanita , boleh kalau ph natural dlmn intim kita .

Banyakkan makan yogurt sis. yogurt bagus untuk kurangkan keputihan. minum air putih bnyk juga. semoga bermanfaat

Tak boleh pakai. Jangan sesekali pakai pencuci wanita. Awak perlu ke klinik dan inform doktor.