Pregnant 6 minggu

hi semua, sy br pregnant 6 minggu, tapi saya tak pernah rasa loya atau muntah2 pon.. normal ke tu?

40 Balas

masing masing punya badan dan pembawakan anak sis bukan semua ibu ibu kena alah and ada morning sickness tu ada jaa tade apa, steady jaa ta macam setgh ibu hamil lain yang alah teruk muntah saja syukur sis, normal laa dapat isi perut bagi anak makan dgn senang hati ada tu dh masuk 2nd 3rd trimester baru nk rasa alah pulak rezeki masing masing tuu

Sy pun sama, br 7w ank no.3.. xde alahan loya2 & muntah2.. Ms anak first n second start je tau pregnant hingga 9bulan alahan loya n muntah2.. Syukur sgt2 kali ni x rs pape, tp curios jgk pn ada, ak pregnant ke x ni..hahaha.. Tp ngidam nk mkn itu ini makin menjadi2..hahaha

Awal lg. Sy pun masa 6 minggu have fun je xde alahan. Masuk 9minggu sampai skrg 13minggu haa alahan sana sini 😁. Just enjoy the journey. Tp klu xde alahan sampai 9bulan 10hari, tahniah..heheheh

Normal , sy anak ke 123 masa mgndungkan dorang xde pun alahan ape smpai melahirkan, aktif sgt sy .. Skrg tgh ngndungkan ank no4, alahan teruk skrg ni..Hehehe .. Lain anak lain ragamnya 😄

5y ago

😄😄 syukur sis....

Normal sis..sy pn cmtu shga 3 bulan xde alahan ape2..tp dh msuk 4 bln demam,muntah,pening..awl2 pregnant sht..igt kn dh xde alahan langsung..

Sy start alahan muntah dari minggu 5-12 ni.. ok tu sis xde alahan..dpt makan dgn baik..sy makan muntah makan muntah .berat turun..kesian Kat baby 😅

5y ago

thank u for info awk...

normal tu sis. mungkin rzeki sis tkde alahan lgsung atau awl lg. sy alhamdulillah dh msuk 34w tkde alahan lgsung cm mk sy dlu hehe

Untung nyaa. Saya start loya masa 8 weeks. Pastu nak masuk 2nd trimester dekat 2 minggu pitam2. Mcm bumi ni bergegar 🤣

Lke me xda rasa loya awal pregnant cuma rasa penat n sleepy yg amat sgt saja..sampai tau diri pgnant on 9w+.. 😅