Ketip kuku baby

Hi semua, suami sy potong kuku baby & trpotong kulitnye sikit 🥹 panic kita berdua, ada tak ibubapa mengalami insiden ni? Kami dah sapu tisu air suam & plaster.. boleh ke letak ubat luka kat baby? Harap cepat sembuh anak mama 💪🏻

11 Balas

Saya pun pernah terketip kulit baby. Kesian baby tengah sedap tidur, tiba2 hilang kulit seketul. Saya tak berani sapu ubat, takut baby letak jari dalam mulut. Biar saja darah kering dan sembuh sendiri. Sekarang saya dah tukar ke electric trimmer. Memang makan masa utk trim kuku baby tapi tak de la terpotong kulit baby lagi.

saya pun pernah terketip kulit baby. mmg panic, sy letak EO Lavender time tu. tawakal je. ari² la tgk luka dh elok lom. smpai skrg ank dh 1y5m saya masih xberani lagi🤭 Sy mtk tlg pengasuh & guna trimmer nail shj

Hi. Kalau berdarah better bersihkan dulu atau bawa jumpa doktor. Kulit bayi sensitif. Ubat luka tu pun tengok ingredient nya apa. Kalau rasa tak pasti boleh tanya pharmacist

baby bawah 2bulan memang susah nk beza kulit ngn kuku sis, better pakai trimmer lagi selamat, kuku baby ni masih lembut..baby sye 3buln baru berani pakai ketip kuku...

org dlu2 ketip kuku baby pkai gunting..tp dorang ketip blah hujung kuku ja..pastu tarik pelahan2 smpai akhir kuku..mmg xde luka..kuku baby sgt lembut ..

Saya pun terketip sikit kulit dia. Berdarah juga tapi sikit. Terus basuh je dengan air. Risau juga. Tapi hari ni dah nampak ok.

tak perlu letak apa2 .ckup bersihkan dgn air bersh sbaiknya air yg dmasak . luka bby cept sembuh dont worry ..

sy dlm pantang potong kuku guna ketip, ,alhamdulilah smua ok tp ad, la potong sikit kulit tu, ,xbnyk lh

tiada mslh lh awak.. luka akan sembuh sndri.. jgn panik..

Sis beli yg jenis mcm ni sng nk kepit kuku baby

1y ago

memang tak de