Bersalin HUKM atau PPUM

Hi semua. Siapa ada pngalaman bersalin Di hukm atau ppum gov. Bukan swasta. Boleh kongsi serba sedikit. Buntu nak pilih hospital mana untuk bersalin. Tq

29 Balas

Sy bersalin 1st baby dekat HUKM tahun 2015. Ok je best. Staff pon semua baik2. Sy standby jugak deposit masa nak masuk wad tu tp dia takde tanya pulak. Dah setel semua baru bayar. Total RM1.7k

4y ago

For yg normal PPUKM, boleh tau kene buat booking ke? Kene buat checkup kt ctu dlu tak? Or just pergi direct O&G bila nk bersalin? Plan nk bersalin ctu sbb mmg dkt sgt dgn umh

Kos bersalin di hukm tak mahal sangat sis and ramai juga ke sana sebab kos bersalin di hukm tu. Tapi jangan lupa jumpa doc dulu 2/3 kali before booking. Senang sikit nanti.

Tak pernah lagi bersalin di hukm tapi tengah survey untuk ke ppum bersalin sana. Sebab my sis suggested pergi ppum bersalin sana sebab sana macam convincing sikit katanya

I tak ingatlah berapa kos bersalin di hukm sebab I bersalin 3-4 tahun lepas sekarang maybe kos bersalin di hukm dah berubah sikit kot but still affordable lagi rasanya

Saya takde pengalaman lagi sis bersalin di hukm. Tapi akak saya pernah bersalin di hukm. Dia kata kena jumpa doc sana 2/3 kali dulu before booking nak bersalin nanti

Saya nak follow jugak soalan ni boleh sebab tengah tengok-tengok kos bersalin di hukm. Orang kata kos bersalin di hukm ni macam okay lah sikit and hospital pon okay

I macam nak tahu keadaan wad bersalin hukm macam mana. Siapa pernah bersalin dekat hukm? Okay tak eh wad bersalin hukm? 1st time juga ni planning nak ke hukm

Expert

I pernah sis. Kalau part wad bersalin hukm tu okaylah sis. Cuma ya lah bersalin dkat gov kan, wad bersalin hukm tu okay je for me takde lah teruk sangat pon

Ke ppum bersalin sana pon okay sis. I pernah masuk sana sebab ada relative ke ppum bersalin sana. Katanya semuanya okay selesa kalau nak ke ppum bersalin

Hmmm I prefer lagi ke ppum bersalin sana rather then ke hukm kot. Maybe because I dah pernah ke ppum bersalin sana so I prefer to go there lagi kot