siapa tahu kos bersalin induce kat ppum

salam semua mummy,siapa boleh share kos bersalin induce kat hospital ppum.. boleh share sikit tak macam mna pngalaman kat sana sbb plan nk bersalin kat ppum & dah buat booking..

1 Balas

Ppum awk dh deposit kan 1k. Kalau normal selalu 800++ termasuk wad satu malam. Painkiller kena tambah lg. Induce tu tak pasti sebab tak ambil tp usually anything yg tak termasuk dlm package dia akan charge. Mcm sy gdm diorg kena check gula tiap kali check rm5. My advise, walaupun dh depo 1k, simpan lg 1k in case apa2 jadi. Mcm sy pun kena tambah extra 500 sebab anak ada masalah lain so kena extend stay. Tak termasuk anak tetiba kena warded so tambah lg kat wad kanak2 700++ 4 hari