Adakah tanda2 bersalin bila kepala bayi berada di bawah ketika 32weeks?

Assalam, ada tak mommies pernah scan masa 32 weeks kepala baby berada di bawah? Risau pula saya sebab kepala di bwah tu dah tanda2 nak bersalin, saya baru 32 weeks . 🥺

2 Balas

Kepala dekat bawah bukan tanda nak bersalin🤣🤣 itu maknanya baby dah duduk dalam position yang betul je. First pregnancy dulu masa 20w lagi kepala baby dekat bawah, bersalin masa 37w jugak🤣

kepala di bawah tu kira paling ideal bila dah 30 weeks ke atas, nak kata tanda bersalin pun tk jugak kot. sy baby kepala dh kt bawah dr 25 weeks tp 36 weeks baru bersalin sbb ketuban leaking.