Waktu dulu-dulu zaman kita, berapa ya dapat?

Hi semua selamat petang🥰 Nak tanya lah, waktu zaman kita sekolah dulu-dulu kan... Berapa ya duit belanja anda semua?💵 Min dulu sekolah rendah Rm2, sekolah menengah Rm4😅

Waktu dulu-dulu zaman kita, berapa ya dapat?
446 Balas

Sek rendah 50sen.. sek men rm2(duit mkn rm1 je.. lg rm1 byr tambang bas pergi BLK 50sen 🤪)

sek rendah plus agama rm1 je.. thn 1984 till 1989. Sek men rm2.50 ke rm3.50 1990 till 1994.

sekolah rendah rm0.50 menengah rm1 sbap waktu tu boleh beli makanan banyak masih murah lagi

seminggu rm5 skolh pg dn ptg pakej wet tmbg balik sek ren...sek men rm2 form 6 seminggu rm5

sekolah rendh, sekolah sediakan(rmt). sekolah menengah bawa bekal.. berpakat dengn kawan2

30 sen - 1 ringgit sebap waktu tu masi murah lagi makanan 30 sen boleh beli mee air kuih

Ala kita dpt 50sen je sehari, zaman 90an masih murah LG, mee semangkuk 20sen je 😅

sekolah rendah rm2 pagi ptg sekolah menengah rm5 termasuk isi minyak moto &topup

RM2. Kadang tk guna pun sbb jenis tk mkn kt skolah, skrg pantang nampak makanan

skola rendah 20sen kdang 50sen.menengah rm5 dalam 1minggu.kdang langsung xada.