Gerakan bayi selain tendangan

Hi semua. Saya skrg 31w++. Nak bertanya pengalaman ibu2. Selain rasa baby tendang/berpusing, ada tak yg pernah rasa mcm baby korek2 ke bawah, ke arah cervix?? Dia rasa mcm geli2. Saya tak pasti logik tak pergerakan ni, atau cuma perasaan saya je 😂 kadang seram and risau je huhu. Atau ada movement rare lain yg ibu2 rasa? Boleh la share 😊

4 Balas

saya rasa saya faham kot apa yg awak nk bgtahu. sbb sy pun rasa mcm tu. currently sy 27w. pernah 2x rasa mcm apa yg sis describe tu. kdg2 rasa mcm dia menekan ke arah pundi kencing pun ya juga. rasa mcm geli2 kan? kdg2 kalau pundi kencing penuh, rasa mcm dia tendang2 pundi kencing kita n buat kita rasa nk terkencing 😂

Rasa ngilu, rasa macam mengeliat kot (?) sebab dua arah rasa sakit 😅 kadang mcm dia langgar ribcage, macam kena tumbuk kat bahagian bawah pun ada 😂

Masa tgh rehat baring mengiring belah kiri, terasa tgn baby tgh reach out something. Terasa geli. 😅 X tau la die dok mencapai apa kt dlm tu.

2y ago

aah. rasa jari dy mcm dok geletek kat belah yg kita tindih masa mengiring tu. kadang2 tu tergelak sendiri sbb geli🤣

Kat bwh ngilu, lagi2 klu menekan pundi kencing. Klu buat squat akn ada rasa berat turun ke bawah.