Bayi kurang tendang,tapi ada gerak ke kiri,ke kanan

Hai mommies,adakah normal jika bayi kurang tendang,ada tendang,tp tendangan halus je,tpi ada rasa pergerakan baby dlm rahim..sy skrg tgh tunggu masa nak bersalin,dh masuk 38minggu,tp blom ada tanda..sy risau juga bila baby kurang tendang,tp ada pergerakan..adakah pergerakan bayi berpusing,tu dikira sebagai satu gerakan?#ingintahu #firstmom #firstbaby

2 Balas

normal je sis..sy pn mcm tu juga..dia dh kurg tendang tp blh rs dia bergerak2 dlm tu.kdg2 dia merenggang dlm rahim

1y ago

oww...tu la sis,rsau pula sy..kdg² satu hari bby bgi tendangan kuat skali dua ja,yg slbih tu dia ada gerak cuma bpusing,gerak kiri kanan je

ruangan dh sempit kan mommy;)