Hormon Mengandung??

Hi semua saya rasa pregnant saya banyak bulu la. Normal ke perut saya banyak bulu roma?? tengok orang lain mengandung perut licin je 😢

15 Balas

saya Anak sulung pas beranak bau ketiak ..Bulu mmg ada kt bdan ..cuma pas cukor xsmpai bp ari tumbuh ..Sy perasan pas beranak bulu kt janggut n muke jd jelas gile ..Malu org tegur ..skrg Baru peknen ..harap laa xbnyak sbb mmg asal dah bnyak🥹 ..bulu kaki penat cukor dah laa kaki burok sbb sensitive kt persekitaran ..

sama la saya pon ada jugak bulu. 😂 dah tu gatal celah peha la kangkang la smpai naik parut hitam. malu la. sapa ada pengalaman macam sy ni. dok pikir malu nak beranak nty 🤣

sya pn sis ttiba tmbuh 1 helai janggut. sblm i xda pn. klau kta hormon lelaki lbih, pdhl prnh ja buat test hormon msa awal tahun. smua regular. mngkin sbb hormon time mngndung kud

Masa sy mngandung pun banyak betul bulu😂 Lagi2 bulu perut dan kaki hahaha. Tapi rambut bkn main lagi gugurnya🤷🏻‍♀️😌 Pelik btul

samaaa dgn sy sis. kemain lebat lgi bulu tumbuh kt area pusat ke atas. garis panjangg. tpi alhamdulillah stretchmarks tk de

normal. macam² lagi benda boleh tumbuh n jadi waktu pregnant. 🤗 mcm saya, bau badan lebih kuat

2mo ago

sama sis, pregnant anak ke 2 dlu bau badan kuat gila padahal dh pakai deodorant, xpernah2 mcm tu hahaha

normal. saya pun banyak bulu bulu halus naik kat area perut tapi takde stretch marks

2mo ago

sy pun sama sis. 38w dh skg bulu2 halus kat perut tu dh start hilang.. stretch mark pun tkda 🥰

Normal.. Hormon estrogen.. Rambut pun lebat bersinar 😁awak tengok perut siapa licin? Model? 😄

2mo ago

Perut pregnant mommies kat instagram 🫣🤭

Yeaa sy pon sama , smpai kn pelik tngok Perut dh mcm ape dh, dngn bulu2 betis sekali lebat😂

4w ago

jadi sis cukur sendiri ke atau mnx tolong suami? sy ni serba salah..nk buat sndiri, terkepit2 perut ..haha..nk soh laki buatkn maluuuu

normal sis . sy tgh alami bnd tu skrg . jgn rsau doc kata itu faktor hormon .