Pregnant ke tak??

Hi semua.. Saya nk tanya.. saya dh melalukan seks bersma suami dlm keadaan saya subur.. seminggu selpas tu saya muntah2 adakah Saya pregnant?

26 Balas

Aiyooo ramai sebenarnya tanya soalan mcm ni. Sis kalau nak tau pregnant atau tak pergi test upt. Upt double line walaupun samar2 pregnant lahtu. Kalau masih was2 boleh pergi klinik test atau scan kat klinik pulak. Awak tanya mcm ni, ahli nujum pun pening nak jawab 😅 Kadang bersama waktu subur pun belum tentu lg pregnant. Kena tgk air mani suami pulak kualiti dan kuantiti nya sempurna ke tak. Apa2 pun kalau nak tau mengandung ke tak test UPT

better puan check upt..kdg2 sbb perut msuk angin dan nak period pun akan rs mual nak muntah juga..or g klnik jumpa doc tuk chck dan scan jika betul pregnant .sbb kekdg simptom nk period ada sesetengah org akan alami krem perut juga... ada juga alami mual2 rs nk muntah tp sbnrnya bkn pregnant tp simptom nk period..tp jika rs mcm was2 nk check upt sndri mcm tak confident nk check.. better direct g klnik jumpa pakar sakit puan dptkn nasihat dr doc.. try buat pregnancy test dkt klnik nnti doc akan scan skali..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

tak mungkin la pregnant dlm mse seminggu... air mani perlukan 9 hari utk proses tempelan tu... lepas 2 minggu atau lebih bru boleh cek.. kecuali klau selalu seks mungkin bleh mgndung la dlm tempoh skrg ni...apepon standby la upt kat rumah... kat shopee ade jual murah2 sis... 50pcs bru brp rm...

Satu je cara nak tau awak pregnant atau tidak ialah buat UPT. Muntah² tu boleh jadi sebab lain bukan sebab pregnant. Beli test kit and buat UPT. Only then you know whether you are pregnant or not.

awak kena check upt baru tanya mommy dlm ni. sbb mommy dlm ni bukan ahli nujum. walaupon ada doctor dlm ni dia tak boleh check secara maya. banyak simptom lain selain pregnant boleh menyebabkan awak muntah2

bkn mcmtu cek pregnnt sis.. utk cek pregnnt.. kena terlepas tarikh period.. lepastu cek upt.. kalau buat sex masa waktu subur x mnjamin apa2.. kena tggu jugak masa missed period tu.. muntah boleh jadi disebabkn hal lain.. sy doakan ada rezeki utk sis..

Boleh jadi ya… saya preggy baby skrg awl tahun 2minggu lps bersama dgn suami. Saya dapat tahu preggy pun sbb period sangkut + upt naik 2 line samar2. Ngam2 tarikh hari jadi saya.. 😅 Sis buat upt je sis. Kalau naik line terus g check klinik ya..

buat upt dululh klau delay period.. kami mak² ni pun bkn blh main teka.. sbb bkn semua ibu mengandung wajib muntah.. ada je yg x ada muntah x ada alahan..

sis check upt dulu.. kalau double line pregnant la tu 🤭 kalau sy lak period delay 5 hari.. xde muntah² apa.. check upt double line terus dtg loya muntah semua tu sampai 6 bulan 🤣🤣🤣

Upt test tu boleh beli kt farmasi. Try lah check mane tahu ade rezeki. Klau period delay dah bleh check upt tu. Muntah tak semestinya pregnant so better buat test upt tu.