doc cakap kantung cantik.

hi semua, saya nak tanya ada tak yang penah scan 5week kantung macam ni (tak bulat/cantik) ? 27hb ni saya kena repeat scan dgn doc (7week) Risau sangat.

doc cakap kantung cantik.
14 Balas

Sama, sy pn xpernah cek awl sbb nak elak benda yg merisaukan ni la buat banyak fikir di awal kehamilan je. Dr pn x saran sgt cek awl kecuali kehamilan ada risiko cth umur dah 40+, ada darah tinggi/kencing manis, atau ibu2 yg bru melahirkan sebulan dua dah lekat anak kedua. Sy cek waktu 10w hri tu smua dah nampak. Doa bnyk2 je hrp smua ok2. nt repeat scan waktu 8w+. tp klu dah kena suruh 7w tu xpe dtg je, sbb biasanya lps scan pertama tu klu bru nmpk kantung mmg dr bg appt repeat 2week after..

saya scan paling awal 8weeks. dah ada daging and degupan jantung. tu pun sebab ada bleeding. kalau ikutkan nak scan 10weeks ke atas. kalau awal sangat memang macam ni. tak boleh nak tengok apa sangat. kami pun tak tahu nak bagi pendapat. insyaallah tak ada apa2 tu. banyakkan bedrest ya sis.

saya pernah scan 5w nak masuk 6w kantung dot je mmg doc pun x cakap banyak suruh repeat scan lg 2minggu tapi saya tak pergi pun, saya buka buku kat kk kemudian scan 8w dkt kk, alhamdulillah nampak kantung dan baby ok je..

Sy scan 5 week kntung butal , akk sy plk 5 week kntung dia mcm ni lps 10w scan blik baby dia twin 🤭 nnt dlm 7-10w bru jelas nmpk kntung baby dn janin boleh jdi jntung pun dh dngr

4mo ago

Sis mcm mana baby?

Sya scan 7week kntung x jga bulat, mcm sis jga, msa tu da ada nmpk 👶 n dgupan jntung.. Alhamdulillah skg da 23 week.. Jgn risau ya sis.. Doa, jga mkn n jga ksihatan sis..

1w ago

mcm mana sis sekarang?

Sy scan awal pkai tvs, wktu sy 5w dh nmpk egg yolk. 6w dh nmpk heartbeat. Tp melalui tvs, klau ultrasound abdomen mmg x nmpk lg.

msa sy scan 6 weeks kantung camni jugak.. xde heartbeat and kosong. tapi alhamdulillah baby strong.. skang dh preggy 21 weeks 🥰

saya paling awal 6w dah nampak heart beat dgn daging kecik..

Normal, sye scan 5weeks haritu lagi kecik dri awak.. Skrg dh 16weeks🥰

Mcm mna skrg sis oke ke kandungan awk..sama mcm sy la 5w kantung tk cantikk