Induce belon

Hi semua. Saya induce belon pagi td jam 6 pagi. Skrg jam 5 ptg belon masih belum jatuh. Da hyk jalan da contraction pun ada. Cmne nk bg belon jatuh ni ye. Doktor tak bagi squat tktau knpe. Sapa ada pengalaman bole share

10 Balas

Macam saya memula induce ubat pukul 5pagi, rehat kat katil sejam. Lepastu tengahari check bukaan masih 1cm.Selama tunggu sampai tengahari tu langsung takde contraction. Lepastu doc decide induce belon tengahari tu, terus datang contraction tiap 5min. Pukul 7 lebih contraction dah takde, ssys tidur. Terbangun kul 10 something saya makan, before tu saya buat senaman gelek gelek dulu. Tengah makan tetiba ada benda leaking,doc cabut belon and bila check dah 4cm. Pengalaman saya belon tak jatuh pun tapi doc cabut awal sebab air ketuban dah leaking. Esok paginya dah lb panggil untuk get ready padahal masih 4cm lagi.