Induce Belon

Saya 37weeks plus.. 3 hari dah dalam ward still 2 cm tanpa contraction..kejap lagi kena induce belon..sape ada pengalaman induce belon?? Berapa lama ambil masa belon jatuh???

2 Balas

depends. dia boleh jatuh bila2 masa je. cuma lps pasang tu, rajin2 bwk exercise, jln dlm wad. tapi jgn usik tiub tu dgn tgn. nk buang air just hold sahaja atau lekatkan tiub tu dgn tape kat peha. mcm sy belon xjatuh walau dh exercise, jalan2. tapi bila dktr cabut lps 24jam pakai, jln dh 4cm terus tolak LR.

5mo ago

pd sy xsakit masa cabut. tp lps cabut dktr seluk check jln tu terasa jgk la.

huhuhu sy mse ank no3 pkl 4ptg msok belon 5pg baru bukak jln tu pon sy teran sbb belon xnk keluar..msok belon yg ke3 mse mula² tu doc msok ubt xde ape² kali ke2 pon msok lg same xde ape²..kali ke3 baru msok belon..