Tips Baby Songsang

Hi semua, saya dah 32weeks. semalam scan, dapat detect baby saya dalam keadaan kepala di atas. ada any tips tak nak galakkan baby pusing kepala dekat bawah?

5 Balas

saya pun 33weeks , baby start detect songsang masa buat details scan 28mngu Aritu .. doc suggest jumpa pakar o&g tuk pemantauan selanjutnya but pakar bgtau tngu smpi 37mngu , sbb ada kemungkinan baby bole pusing lg dlm waktu terdekat .. ni pengalaman mengandung yg Kali ke3 anak songsang . anak sya 2org pun ada yg songsang , smpi sya melahirkan x berpusing .. still bole nmpk kaki mereka keluar , alhamdulillah la sbb anak x besar sngt .. kalau besar takut jgak . apa pun smoga urusan kita semua d permudahkan 🤲

sy dapat tahu baby sy keadaan songsang dari week 26 & sekarang week 31 masih songsang. Apa yg sy buat sekarang sujud lama skit pastu usap perut sambil pujuk baby untuk pusing masuk ke laluan dia. Ada senaman utk merangsang baby pusing ke laluan dia tapi sy xbuat² lg, save je video tu..ada di youtube serta di ig senaman utk baby songsang

sama sis.. sy stat 31w doc detect baby songsang.. skrg 33w.. kdg sy rasa ada bnde kt area rahim, mcm bulat keras bntuk kpla baby, kdg dia hilang 😅 sy syak bby mmg blum dduk diam2.. hrap sgt sblm 37w dia stay betul2 kt laluan dia.. skrg bg la pluang dia main pusing2 dlu.. baby sronok gak nye.. 😁

36w bru bby pusing sis. dia pusing awl2 pon nnti die gerak2 balik naik atas. normal je tu. xperlu lah nak risau2 pon.

X perlu risau sis. Baby bdnnya sgt flexible nak2 klau ad space lg. Hri ni atas, esok kt bwah. Smpai 36w.