Tips untuk baby songsang

Hi saya 32weeks now. Scan tadi baby songsang. Boleh bagi tips berkesan untuk kepala baby masuk laluan?

8 Balas

Saya masa 32 week baby memang pusing bawah dah. Saya tanya doktor possibility baby pusing2 tu ada ke. Dia ckp 36 week baru mmg kena pusing bawah dah. Untuk sekarang, dia boleh main pusing lagi sebab ruang masih ada. Orang cakap tips untuk baby pusing bawah ni, sujud.

1y ago

lega lah saya baca ni. alhamdulillah kalau macam tu puan. takde lah saya susah hati dengan kata kata doktor sini. memang menangis je bila fikir ayat ayat doktor sini. terima kasih banyak ye

Nurse kata 32w takpe lagi kalau songsang sbb baby tu berpusing.. 36w nnti baru la kne check semula.. just jngan urut je sbb baby boleh terbelit dngan tali pusat

1y ago

terima kasih bagi positif vibe. doakan baby saya kepala ikut laluan dan bersalin normal ye

sama kes dgn saya . 28 minggu scan baby songsang , 32 week nurse check nurse tekan tekan nurse kata baby dah pusing elok dah .

1y ago

saya tak buat apa pun . just ayah dia borak borak dgn baby suruh pusing , lepastu nurse duk tekan tekan perut check kedudukan baby . tahu tahu check lagi sekali die pusing dah

sy pun sama mcm sis , 30w baby masih songsang 😑 nnti 19hb9 repeat scan balik , hrp² baby pusing masuk laluan 😊

1y ago

semoga baby awak masuk laluan 🤲

Cuba posisi sujud lama2 sikit. Jgn lupa bercakap dengan baby, pujuk dia. Insyallah

1y ago

baik. terima kasih. saya cuba tips ni. doakan saya dan baby ye

normal sis,, insyaallah bila dah waktunya baby akan berpusing lagi ke bawah

1y ago

aaminn ya Rabbal Alamin 🤲🤲

Awak sujud masa solat tu lama lama . Sy pun buat macam tu .

1y ago

ok baik puan. terima kasih tips nya. doakan saya bersalin normal and baby pusing balik ikut laluan

ada yg bgtau saya suruh sujud lama2 ..tkpasti pulak

1y ago

Insya Allah amin