Kedudukan baby songsang

Hi mom, saya last scan 28weeks kepala baby masih dekat atas lagi.. ada tak yang pengalaman keduduk kepala baby lambat turun? Kalau ada yg sudi share tips untuk kepala baby tak songsang pun okay, tq semuaa #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

Bnyak sujud . Saya pula dari 12w scan setiap 3 minggu mmg kepala baby kat bawah je. Ni semalam scan 29w pun kepala baby kat bawah juga. Kadang tertanya juga dia xprnh pusing ke ape. Saya bnyak berjalan sana sini . Cuma yg masi merisaukan uri masi low lying cuma xtutup jalan je la. Ade la 2-3 cm dari laluan kluar baby tu. alahaii.

Masih awl lg sis.. Sbb adik sy baby songsang smpi 37weeks Dia elok turun blk 😅 Dia saje bg mak & doc tue pening hehe.. InsyaAllah dia turun tue.. Bnyk kn sujud ya Jgn pi berurut ya sis Sbb mesti nanti ada orang ckp g berurut bagai.. Doa bnyk2 gn Allah ya.. Sy 29w3d placenta previa tahap 2 😅 Risau kena admit awal n cezer 😅

10mo ago

Hehe.. Klu cezer xpeh lah sy redha.. Janji bby ok hehe..

saya pun scan 28w kepala baby masih kat atas. kedudukan songsang lagi. doktor cakap masih ada masa lagi untuk baby pusing. risau juga ni.

saya pun baby songsang tapi mengiring , ni dah 31w kena usaha bagi dia duduk elok , risau tak nak pusing je

Boleh cuba search YouTube how to turn breech baby. Sana banyak diorg ajar exercise utk pusingkan baby

byk kan sujud, rukuk

sujud lama2