SPOTTING & PAKAI IUCD

Assalamualaikum, hi mommy semua. Saya dah pakai iucd dalam 8 bulan. So far semua baik2 sahaja n period okay. Last months saya period date 21hb-27hb. Then selang bape hari ada spotting. Pastu selang 2-3 hari spotting lagi. Now keputihan pon campur darah. Why ehh? Ada pengalaman tak? Saya 1st time jadi macam ni....

2 Balas

Waalaikumussalam wbt Hye sis Saya baru ja jadi last month Saya pon pakai iucd dah 2tahun… Saya baru jadi macam sis cakap… Saya p klnik pakar o&g doctor check ambil sample kata doctor ada infection… kalau keputihan campur darah means ada infection… Mungkin sis boleh ke klinik better cari klinik yang ada pakar o&g… saya dapat ubat makan sebiji ja pastu terus okay… sekarang period macam biasa… Doctor kata jadi mungkin sebab masalah hormon, emosi, stress, pemakanan…

6mo ago

Sorry saya tak ingat sebab masa dapat ubat tu saya terus makan… sebiji jaa… Mungkin doctor akan bagi ubat antibiotics n ubat hormone jugak… Saya pon ada dapat jugak tapi sebab dah okay so saya stop ubat2 lain…

tanya doktor.. takot jadi apa2.