baby 7 months

Hi semua. Normal ke kalau baby 7 months masih tak boleh merangkak n duduk? Boleh meniarap je. Meniarap pun tak bergerak ke depan. Baby mommies semua berapa bulan boleh duduk? #1stbaby

8 Balas

Bole consult dgn nurse/doctor kot sis. Seingat saya masa g checkup baby 6bulan aritu, dlm buku mmg ade tulis yg baby umur 6bulan selalunya dh boleh meniarap dan duduk dgn bantuan. Nurse pun ade tanya sbb dorg perlu catat dlm buku. Mcm baby saya 5bulan dh boleh meniarap dan duduk dgn bantuan

depends pd perkembangan anak2 mommy. As long as dia dah pandai nak meniarap tak lama lagi pandai lah dia bergerak. As parents dont compare perkembangan anak sendiri dengan anak org lain. Biarkan dia naturally learn. Mommy blh rujuk perkembangan baby di Asiaparents chart. Sgt membantu.

Normal sis..ank sy xpndai merangkak n duduk ms umo 7bln... Dia trus nk brdri ms umo 8bln dia brlajar bergerak niti box yg ada..... Msuk umo 9bln br pndai duduk.. msuk 10bln br nk try lepas tgn tuk brjln..stiap bby prkembangan ia berbeza 😉

normal. anak saya 8 bulan baru boleh duduk. 9 bulan merangkak & terus nak berdiri. jangan risau. memula mungkin nampak slow, nanti dia dah pick up, laju pulak perkembangan dia.

Baby sy pun dah 7bulan lebih blm merangkak dan blm tahu duduk..

Normal sis..mengikut perkembangan bayi

.. normal.

Normal.