6week nampak kantung.

Hi semua.. normal ke 6week nampak kantung? Haritu pergi scan doc cakap tak nampak jelas sebab pundi kencing saya tak penuh. Saya risau selagi tak nampak si kecil dalam tu. Pernantian 2tahun . Ini kali pertama dapat baby. Mohon perjelasan . Terima kasih

6week nampak kantung.
16 Balas

Saya pun baru 6w. Dua hari lepas jumpa doctor, doctor pun cakap masih awal untuk scan sebab tak nampak lagi. Dia suruh saya datang lagi dua minggu untuk scan, then time tu InshaaAllah baru boleh nampak si kecil. Skrg ni size baby masih macam size kacang, that's why tak nampak 😊

Masih terlalu awal sis utk detect janin. Sbb +-6w tu janin hanya sebesar butir beras je. Dh nmpl kantung kira preggylah tu. Nnt 2 minggu lg try scan lg insya allah akan nmpk janin & heartbeat😊

Saya cek 7 minggu nampak kantung, alhamdulillah lepas dua minggu kandungan dah 9minggu dah nampak janin 😍 doktor kata kalau cek lagi sebulan nampak terus semua, kaki tangan kepala 🤭

4y ago

Hmm, bulat ke bujur cmtu😅

Normal tu sis. 6 weeks tu masih awal. Jangan risau ye. Semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti. Aamiin 🤲🏻🤗

6w - 2w = 4w.. Ni usia sbnrnya kandungan sis.. 4w mmg blm nmpk apa² pon. Tungu 2minggu, insyaAllah nmpk la janin.. Mcm saya hari tu..

Sye scan mse 6w dh nampak . Tpi biasela kecik lgi . Normal kot . Sbb cousin sye scan 6w pn nmpk kantung je .

sama mcm sy sis..6week nmpk kantung shj.. tp doc minta tunggu 8@10week nt..kita sama2 doa tau sis😘

Baru 6w biasanya mmg akan nampak kantung je. Tggu lagi 2-3w in shaa Allah boleh nampak janin dah.

normal sis.. tengok pada badan jugak ada nampak awal ada nampak lambat

Normal sis 7 minggu keatas InshaAllah boleh nmpak jantung