Bengkak bawah telinga

Hi semua. Nk tanya pendapat. Sabtu lepas saya perasan ade mcm bengkak bawah telinga. Biar jela sbb msih boleh mkn mcm biasa. Tiba2 ahad bengkak tu jadi besar smpai muka saya pun bengkak sebelah. Seksanya susah nk bukak mulut tuk makan. Kesian kat baby je, baru pregnant 19 weeks. Doc ade bg antibiotik dan ubat bengkak. Ade effect ke kat baby kalau berterusan mkn ni. Sbb sehari 3 kali kne mkn antibiotik. Then nk tanya bengkak ni jangkit ke? Sbb saya ade ank 1st umur 3 tahun, risau kalau jangkit kt ank. Btw doc kata ni bkan beguk tp mcm kelenjar sbb tonsil bengkak. ??Confius plak saya.

1 Balas

Kalau doc bg mkn je. Sbb doc mesti tau ubat ape yg selamat utk ibu mengandung.