Gusi bengkak

Gusi bengkak ketika hamil ni normal ka? Sakit tu dah kurang tp nak mkn susah nak buka mulut sbb bengkak . #firstmom ada tak ubat yg boleh hilangkn bengkak gusi ni .

3 Balas

Dr gigi sy ckp gusi mmg snang bengkak wktu pregnant. Jd sbb tu kena jaga betul2 gigi wktu pregnant. Sy pkai braces pun mnjd bngkak. Tp xbrdarah. Tukr brus gigi yg slim soft tu. Gosok lmbut2.

saya masa tak pregnant pun gusi senang berdarah sebab sensitive. tapi normal je. kalau berdarah membuak2 tu yang tak normal

boleh ke klinik pgigian kerajaan utk dpt kan ubat yg sesuai