stop perancang

hi semua . nak tanya something , kalau kita dah stop depo . lepas tu kalau bersama . boleh lekat ke? saya last amek depo bulan 5 . lepas tu tak period sampai sekarang . boleh ke lekat kalau kita tak period langsung ?

2 Balas

lekat x lekat, depand pada kesuburan telur semasa puan bersama suami. ada yg hormone dia memang x period ketika menyusukan anak. better bila belum bersedia, buat perancangan kehamilan yg lain seperti pil perancang, atau mengunakan kondom ketika bersama. boleh check upt untuk kepastian. inshaAllah apa yg berlaku semua adalah sebaik² perancangan Allah.

kalau puan risau tak dtg period n maybe lekat..better puan chck guna upt..or g klnik.jmpe doc pakar tuk chck dan dptkn.nsihat tentng ini...mg dpmudahkan segalanya..aamiin