spotting masa 15 minggu

Hi semua, nak tanya. saya dah 15 minggu. lepastu macam keluar darah coklat + merah (lendir). saya risau sebab asyik sakit perut. saya dah pergi PAC untuk check tapi dr kata baby okay je. takde bukaan. dr bgi ubat kuat rahim. saya risau sangat :(

5 Balas

bedrest sis .sya pun ada sjarah threatened miscarriage awl trimester. tpi tdi mcm ada spot dan lendir mcm wrna brown 15 wks juga sya .tpi sya pergi klinik swasta yg slalu sya pergi .klink tu pesan kalau kluar lgi pergi je hospital .tpi scan baby smua okay .doc pesan bykkam rehat.kdg2 bdan penat . jgn angkat brg berat jgn buat kerja berat

kena bedrest betul2.. gerak pun hati2 okay.. dulu sy dapat mc, doktor suruh duduk rumah.. macam kawan saya, doktor tahan dekat wad, lebih senang nak suruh betul2 bedrest dan doktor dapat pantau..

sama mcm sy sis.. sis kena byk rehat..jgn angkat berat.. jgn bg tekanan pada rahim.. had kan pergerakkan.. inshaallah.. duphaston tu akan bantu juga.

saya da gugur harini. sedih sangat. korang doakan saya dapat baby lagi ya :'(

2mo ago

Dr cakap tak sbb apa?

banyakkan bedrest