warna najis baby

Anak saya umur 2 bulan, najis baby warna kuning dan masih kerap berak..sehari dalam 5-6 kali berak..(ank sya full breastfeed)..adakah normal ank kerap berak?

5 Balas

yup kalau baby full bf memang kerap kencing dan berak, nanti bila dia dah start makan akan ada perubahan so kena pantau la pastikan baby kerap susu juga even dah start makan

normal baby kerap berak ...biasa kalau kuning tu susu ibu...kan...da besar nti kurang lahh membuang baby...kalau nk kepastian boleh jumpa doktor kanak2 ya

Normal. Anak sy berak 2 kali sehari tanpa missed. Full bf juga

Normal

Normal.